Gluténmentes tészták

Sajttal és főtt sonkával töltött gnocchi

Gnocchi di patate ripieni di formaggio e prosciutto cotto - Sajttal főtt sonkával töltött

Sajttal és főtt sonkával töltött gnocchi leírása

A maihoz hasonló burgonyás gnocchit nagyjából az 1880-as évektől készítik Itália-szerte. Bár Olaszországban ma is majd’ mindenütt népszerű primi piatti, vagyis első fogás, vannak olyan tartományok, ahol különösen népszerű. Abruzzóban, Friuliban, Velencében vagy Venetóban járva mindenképp érdemes megkóstolni a könnyű tésztájú, frissen készült burgonyás gnocchit. Úgy tartják, Rómában egykor a csütörtök volt a gnocchi-nap – ekkor került a családi (és persze vendéglői) asztalra a burgonyás gnocchi, megelőzve, a pénteki halnapot.

Sajttal és főtt sonkával töltött gnocchi leírása

Jelenleg még nincs lehetőség a termék értékelésére